Mitä?
Hermoratahieronnan aikana käsitellään kehossa olevia hermoratoja ja akupisteitä. Tarkoituksena on elvyttää kaikkia elintoimintoja ja siten auttaa elimistön omia parantavia voimavaroja palauttamaan tasapainon ja terveyden kehoon ja mieleen. Ääreishermoston kuntoutus on aikaa vievää fysiologiaan perustuvaa hoitoa. Vähitellen saavutetaan kehon luonnollinen tasapaino, jolloin keho on puolustuskykyisempi, ravinteet imeytyvät paremmin, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu.
Milloin?
Hermoratahieronnasta on saatu apua mm seuraaviin vaivoihin:
- päänsärky
- reuma
- ihottuma
- hormonihäiriöt
- niska- / hartiakivut
- astma
- ruuansulatus- tai imeytymishäiriöt
- MS- ja parkinsonintauti
- selkäkivut
- diabetes
- kuukautiskivut
- aineenvaihdunnan häiriöt
- iskiaskipu
- masennus
- migreeni
- kolmoishermokipu
- unettomuus
- puutumiset
- turvotukset
- määrittelemättömät kivut ja vaivat
Miten?
Jokaisella hoitokerralla käydään läpi koko keho päästä varpaisiin ja sormenpäihin saakka. Hoito-otteena käytetään pyörittävää painallusta ja ote saa tuntua, mutta ei sattua. Hoito tehdään joko paljaalle iholle tai ohuiden vaatteiden läpi, sillä hoidossa ei käytetä öljyä. Sopiva asu voi olla esim. kerrasto tai T-paita ja väljät housut. Hoitoon kannattaa varata noin 1,5 – 2h ja hoito on hyvä aloittaa 3-5 kerran aloitusjaksolla, jolloin hoito tehdään noin viikon välein. Tämän jälkeen hoitokertojen väliä pidennetään 2-6 viikkoon. Koko hoitojakson pituus on hyvin yksilöllistä ja siihen vaikuttaa vaivojen laatu ja määrä.
Alussa hoito voi aiheuttaa muutoksen huonompaan suuntaan, ns paranemiskriisin, sillä hoidon seurauksena suuria määriä kuona-aineita poistuu elimistöstä. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Paranemiskriisin aikana voi esiintyä päänsärkyä, ihottumaa, pahanhajuista hengitystä, lisääntynyttä liman eritystä, kuumeilua, kipuja jne, mutta oireista ei ole syytä huolestua ja ilmiö on ohimenevä.
Ei sovellu
Hoitoa ei tehdä lainkaan raskaana oleville (keskenmenon riski). Leikkauksien jälkeen varoaika on 8 viikkoa.