Kosketushoito (ruots. Taktil behandling) on lempeä hierontamenetelmä, joka tehdään kevyillä painoilla öljyn kanssa. Hoidon aikana käsitellään koko keho ja hoito kestää noin 75 minuuttia. Hoito saa aikaan syvän kehon rentoutumisen ja mielen rauhoittumisen. Hieronnan aikana vapautuu oksitosiinihormonia, mikä puolestaan alentaa verenpainetta, vähentää stressihormoneja ja tekee olosta tasapainoisemman. Unen laatu ja immuunijärjestelmä kohenevat, ruoansulatus ja suolen toiminta paranevat ja kehonkuva muuttuu myönteisemmäksi.

Menetelmä

Menetelmä sisältää silitystä ja painamista ja lisäksi kädet pidetään ennen kehon osasta toiseen siirtymistä hetken ihan paikallaan. Hoito etenee aina saman järjestyksen mukaan ja hoito tehdään suoraan iholle öljyn kanssa.

Kenelle hoito sopii?

Hoito sopii kaikille ja erityisesti heille, jotka kokevat paljon stressiä ja ahdistusta. Kosketushieronta auttaa myös kipupotilaita, kuten fibromyalgiaa sairastavia. Kosketushoito perustuu kokonaisvaltaiseen näkemykseen ihmisestä ja tehdään aina yksilön ehdoilla ja tarpeet huomioon ottaen.